FAQ

 • imagew9

  Kaatsu
     Danmark

 • imageb6

  Creative
  Training

 • imaget1

  Light
  WeightsKAATSU-træning har flere positive virkninger på kroppen. Virkningerne omfatter både udvikling af nye blodkar, muskler, sener og knogler i hele kroppen. Desuden sker der også positive virkninger på hjertekarsystemet bla. reducering af åreforkalkningsrisiko , forbedret stofskifte samt sænkning af blodtryk. Nogle af disse effekter er bedre dokumenteret i den videnskabelige litteratur end andre, men der er tegn på, at KAATSU påvirker alle disse ting.
Er KAATSU en form for okklusionstræning?
Nej, KAATSU ændrer blodgennemstrømningsmønstre; det okkluderer ikke blodstrømmen.
Hvad er okklusion træning og hvorfor er det farligt?
Okklusions-træning involverer at stoppe blodgennemstrømningen helt i en ekstremitet for betydelige perioder. Det kan skade arterier, nerver, muskler og vener og i nogle individer øge risikoen for blodpropper i både arterier og vener. Dyb venøs trombose (DVT s) kan føre til lungeemboli, som kan være fatal. Okklusionstræning kan føre til rhabdomyolyse som kan føre til nyresvigt og muligvis død.
Hvad er forskellen mellem okklusionstræning, blodgennemstrømningsrestriktions træning og KAATSU?
Den største forskel mellem okklusion træning eller blod strømningsbegrænsnings-træning og KAATSU er at korrekt KAATSU modificerer blodgennemstrømnings-mønsteret. KAATSU begrænser kun det venøse tilbageløb og er aldrig okkluderende.
Hvad kan forhindre mig i at udføre KAATSU?
Ingenting, så længe, du har det rette udstyr og en certificeret KAATSUinstruktør til at vise dig, hvordan du udfører KAATSU korrekt. Vi anbefaler ikke at påbegynde KAATSU hvis du er gravid, men hvis du allerede har trænet KAATSU og du bliver gravid så kan du fortsætte moderat KAATSU træning. Vi anbefaler at vente 3 dage efter en generel anæstesi, før du starter KAATSU.
Jeg kan nemt selv binde mine egne arme med bånd eller en kirurgisk slange. Jeg kan gøre dette meget billigt, og jeg behøver ikke nogen certificering. Hvorfor bruge penge på KAATSU?
Med gummibånd eller slanger famler du i blinde og har anelse om hvilket tryk du påfører dig selv. I bedste fald sker der ingenting og du får ingen sytemisk effekt ud af det og i værste fald skader du dig selv meget meget alvorligt og udsætter dig for blodpropper eller muskelsprængninger. Ved korrekt KAATSU træning, lægger vi stor vægt på at lægge det optimale pres korrekt. Er der for meget pres udfører pludselig en usikker okklusionstræning. Ved for lidt tryk spilder du din tid og opnår ikke fordelene ved KAATSU. De patenterede KAATSU bælter er specielt designet til at give den optimale KAATSU-effekt. Kirurgiske årepresser, blodtryksmanchetter, slanger eller bælter har ikke de rette egenskaber. Hvad er det passende tryk, når du laver KAATSU?
Den optimale KAATSU tryk varierer fra dag til dag hos samme person og varierer meget fra den ene person til den anden, afhængigt af bla. alder, sundhed og fitness niveau, størrelse af ekstremiteter, hydreringsniveau og tidligere KAATSU erfaring. Derfor er det vigtigt, at det optimale tryk bestemmes ved begyndelsen af hver KAATSU session.
Hvad er forholdet mellem mit blodtryk og KAATSU pres?
Der er ringe sammenhæng mellem dit blodtryk og KAATSU tryk. Dit blodtryk er trykket af blodet i arterierne dybt inde i din arm eller ben. Det er pulsatilt i funktion. Når hjertet kontraherer vil trykket i arterierne stige og derefter falde når hjertet slapper af. Trykket i slangen på et KAATSU Air pressure belt er KAATSU trykket. Det er uden for på dine yderste ekstremiteter og langt væk fra dine arterier og dybe vener. KAATSU pres er den kraft, der ændrer din omsætning af blodcirkulationsmønstre ved at begrænse venøs returnering og arteriel indstrømning af blod. Er der nogen potentielle skadevirkninger?
Når KAATSU udføres korrekt med korrekt udstyr af en certificeret KAATSU instruktør, er der ingen store komplikationer, og det er helt sikkert at udføre. Men når okklusionstræning udføres med intermistisk udstyr, kan det være dødbringende. Kan enhver metode eller udstyr, anvendes til at begrænse blodgennemstrømning?
For at udføre KAATSU sikkert og effektivt, må man bruge det korrekte, patenterede udstyr og arbejde med en certificeret KAATSU instruktør. Er det sandt, at virkningerne af træning er forstærket selv med meget lav vægt?
En af de 3 kardinale KAATSU træningsregler er at bruge lette vægte eller let modstand. Dette betyder minimal skade på muskler, sener, knogler og led og det gør det dermed muligt for en anabolske stimulation til at forbedre væv med det samme, uden at skulle reparere skaderne som følge af tunge modstande.
Hvad er forskellen på KAATSU og normal styrketræning?
KAATSU giver en mere robust anabolske stimulation, i en kortere periode på en mere sikker måde, end ved normal modstandstræning. Resultater i fitness og styrke realiseres hurtigere med KAATSU træning end ved traditionel styrketræning.
Hvad hvis jeg ikke ønsker at få ekstra muskler?

Du behøver ikke at få større muskler med KAATSU. Det afhænger af din fitness- og atletiske målsætning. Ændringerne i kropssammensætning, der opstår med KAATSU er også afhængig af din kost og andre typer af træning du udfører. For eksempel kan en bodybuilder øge sin vægt og muskelmasse med KAATSU, mens en udholdenheds atlet bliver stærkere og mere skåret uden mærkbar gevinst i kropsvægt.
Hvor mange gange om ugen skal jeg træne KAATSU?
En KAATSU Cycle er udført fra så meget som 3 til 4 gange om dagen til så lidt som to gange om ugen. Typisk for f.eks. ældre mennesker (+60) så udføres tre KAATSU sessioner om ugen, hvor konkurrenceatleter i 20'erne så udfører op til 5 KAATSU sessioner om ugen.
Kan jeg bruge KAATSU selv efter en skade som en knoglefraktur eller muskelsprængning?
Ja, faktisk er der udviklet specifikke KAATSU protokoller designet til at helbrede brud eller muskelsprængninger hurtigt og effektivt.
Hvordan kan jeg starte KAATSU?
Du kan tilmelde personlig træning her på sitet og starte i morgen.
Du kan også blive KAATSU instruktør ved at tilmelde dig vores Kaatsuinstruktøruddannelse og bestå eksamen. Når du har bestået eksamen kan du bestille din egen myKAATSU maskine, KAATSU Air Bands og / eller KAATSU Aqua Bands. Når du modtager det udstyr, er du klar til selv at nyde godt af KAATSU træning og du kan undervise andre.
Hvilken slags udstyr kræver KAATSU?
KAATSUtræning kræver en myKAATSUenhed og et sæt Air Pressure Belts. Vi tilbyder kun udstyr til certificerede Kaatsuudøverer.
Vi tilbyder også KAATSU Aqua Bands som tillader KAATSU i et vandmiljø.
En KAATSU instruktør fortæller mig at starte med KAATSU på mine arme, før mine ben. Hvorfor?
Dr. Sato, opfinderen af KAATSU, anbefaler at starte med dine arme. Der er en højere tæthed af nerverne i armene, der kan give en mere robust systemisk KAATSU effekt og dermed indlede en adaptiv respons hurtigere. Men dette er en anbefaling, og man kan sagtens KAATSU træne ben først, eller kun træne ben hvis man foretrækker dette.
Kan du forklare KAATSU opvarmning og hvorfor det er vigtigt?
KAATSU opvarmning er en serie af KAATSU On (inflation af bælte), efterfulgt af KAATSU Off (deflation af bælte). Ved at skifte presset til og fra, tilvejebringer man den modificerede omsætning uden muskelsammentrækning og giver dermed en sikker KAATSU tilvænning i rammer hvor muskelkontraktion er kontraindiceret. Dette er ofte brugt i tidlige stadier af rehabilitering.KAATSU opvarmning kan også anvendes til at "skylle ud" i de dybe vener ved vekslende udspiling i de dybe vener ved bæltefrigivelse og skabe et robust venøst tilbageløb. KAATSU opvarmning anvendes før enhver en standard KAATSU session. KAATSU opvarmning skaber vasodilation af arterier og arterioler.
Hvis jeg ønsker at træne KAATSU kun på mine ben, hvad vil du anbefale?
At udføre KAATSU på ben alene er fint. Dog vil du få en mere robust systemisk anabolske effekt, hvis du også inkluderer en KAATSU arm session. Jo større andel af din samlede krops muskulatur du får til at sende et signal om forstyrret homeostase til din hjerne, jo mere robust et anabolsk systemisk svar du får.
Hvordan arbejder jeg min "core" med KAATSU?
Hvis du indarbejder brugen af centrale core muskler i dine KAATSU øvelser, vil de have de samme adaptive respons som muskler der er distalt for KAATSU bæltet. For eksempel, hvis du laver push-ups med KAATSU arm bælter, stimulere du ikke kun udviklingen af dine triceps, men også din pectoralis og core muskulatur, da du holder en god "planke" i løbet af dine push-ups. Er der et anbefalet tidspunkt at træne KAATSU i?
Nej, ikke specielt, enhver tid er et godt tidspunkt for KAATSU. Dog kan du nyde din KAATSU session mere, hvis du indarbejder en fast rutine og tidsplan og ikke gør det lige efter et stort måltid. For nogle mennesker vil enhver øvelse, herunder KAATSU, lige før sengetid medføre at de ikke være i stand til at sove med det samme.
Hvilke typer af øvelser kan du lave med KAATSU?
Du må udføre alle letvægtsøvelser eller delvise kropsvægtsøvelser med KAATSU. Dr. Sato anbefaler KAATSU 3-punkts øvelser for begyndere. Når disse mestres, og du er blevet vant til KAATSU-ing så lad din fantasi tage over og udfør de øvelser der er mest specifikke for de aktiviteter som du har brug for at lave afhængig af din livsstil. For eksempel kan seniorer øve sig i at rejser sig op fra siddende stilling gentagne gange for at blive stærk til at rejse sig op fra en stol. Andre eksempler omfatter cyklister, KAATSU-ing på en stationær cykel eller løbere, der løber med ben bælter på, eller tennisspillere som slår med armbælter på eller skiløbere der løber med benbælter på. Kun fantasien sætter begrænsninger. Hvornår skal du IKKE udføre KAATSU?
Man skal vente 3 dage efter en generel anæstesi, før du genoptager KAATSU. Ud af en overflod af forsigtighed, anbefaler vi ikke gravide kvinder at starte med KAATSU under graviditet. Man bør absolut ikke lave KAATSU når man er dehydreret. I dette tilfælde skal du først rehydrere, så KAATSU. Jeg hørte, at der ikke er nogen muskelfibre der bliver nedbrudt når du udfører KAATSU uden vægte. Hvis dette er sandt, hvordan får folk så større og stærkere muskler med KAATSU?
Generelt skader lette vægte og koncentriske øvelser ikke muskelfibre, mens tunge vægte og excentrisk arbejde kan skade muskler. Jo større skaderne er på en muskel, jo længere det tager at reparere skaden, før man går videre til at bygge større og stærkere muskler. Har mælkesyre en rolle i KAATSU?
Ja, mælkesyre er en af mange faktorer, der hjælper til at stimulere tilpasning og vækst af muskler. Det er dog ikke et mål i sig selv at få høje lactat niveauer i blodet med KAATSU. Laktat niveauer stige i muskelfibre, når hastigheden af glycolysen (nedbrydning af kulhydrater, glykogen og glukose) overstiger hastigheden af mitokondrier til at behandle kulstof fragmenter og ilt. Ved at begrænse cirkulationen med KAATSU reducerer vi muligheden for cirkulation til at levere ilt til det arbejdende væv. Dette resulterer i indtræden af højere koncentrationer af lactat(mælkesyre) tidligere i en træning og ved lavere absolutte belastningsniveauer.
Hvis der ikke er nedbrydning af muskelvæv i musklerne med KAATSU, hvad betyder så stigningen i mælkesyre og efterfølgende udskillelse af væksthormoner? Nedbrydning af muskelvæv er ikke nødvendigt for at stimulere laktat produktion eller væksthormon sekretion. Det er forstyrrelsen af homeostasen der stimulerer produktion af lactat og væksthormon sekretion og som til gengæld, stimulerer en anabolsk respons i det arbejdende væv. Spørgsmål: Hvad er risikoen for rhabdomyolyse fra KAATSU?
Der var en berømt sag ved brug af okklusionstræning (eller tournique træning) hvor en norsk ishockeyspiller oplevede rhabdomyolyse. Han lavede IKKE KAATSU og brugte ikke KAATSU udstyr. Han var i benhandling på et norsk privathospital hvor man ikke var uddannet i KAATSU, men blot havde læst om principperne. De valgte at for hans blodtilførsel til lemmerne , mens han løftede ekstremt tunge vægte i en lang periode. Det er ukendt, om han var dehydreret eller om han havde feber fra en infektion. Efterfølgende fik han voldsomme smerter i låret og hans kreatinkinase målte mere end 12000 (under 1000 er normalniveau). Han blev indlagt og fik drop. Han overlevede og fungerer i bedste velgående.
KAATSU er ikke okklusionstræning eller årepressetræning. KAATSU udstyr er specielt designet til ikke at okkludere og skal ikke bruges i mere end 20 minutter på benene og 15 minutter på armene. Ideelt udføres det uden vægte og uden tung modstand. KAATSU udstyr anvender pneumatiske bælter der leverer empiriske data for coach / træner / læge / terapeut / patient / atlet til at forstå og sikkert udnytte disse i deres træning. Rabdomyolyse er yderst sjældent og der er en meget lav risiko. Rhabdomyolyse kan ikke forekomme når enkeltpersoner udføre KAATSU ordentligt og korrekt. Rhabdomyolyse vil kun ske, hvis flere andre disponerende faktorer er til stede og KAATSU bliver udført på en groft uagtsom måde (f.eks ved KAATSU Air Band kompression på lemmerne med tryk væsentligt over de foreskrevne niveauer,der bliver brugt tunge vægte og de maksimale perioder bliver overskredet ).
Rhabdomyolyse defineres som en større ødelæggelse af muskelfibre. Der er mange årsager (se nedenfor). Det intracellulære indhold frigives i cirkulationen og forsøger at ekspedere væk fra nyrerne. Hvis belastningen af cellerester er for stor vil nyresvigt opstå. Hvis det ikke behandles medfører det død.
Der er mange årsager til rhabdomyolyse. De mest almindelige årsager omfatter:
Brugen af alkohol eller ulovlige stoffer som heroin, kokain eller amfetamin.
Ekstrem muskel påvirkning især i en person der er utrænet. Men det kan også ske for elitesportsudøvere. Det kan være mere farligt hvis der er mere muskelmasse at nedbryde.
En skade såsom fra en bilulykke, fald, eller en bygningskollaps.
Langtidsholdbar muskel kompression som den, der forårsages af langvarig immobilisering efter et fald eller liggende bevidstløs på en hård overflade under sygdom eller under påvirkning af alkohol eller medicin.
Anvendelsen af medikamenter såsom antipsykotika eller statiner, især når det gives i høje doser.
Andre årsager til rhabdomyolyse omfatter:
Elektrisk stød skade, lynnedslag eller tredje gradsforbrænding.
En meget høj kropstemperatur (hypertermi) eller hedeslag.
Anfald.
En metabolisk lidelse, såsom ketoacidose
Sygdomme i muskler (myopati) såsom medfødt muskel enzym mangel eller Duchenne muskeldystrofi
Virale infektioner, såsom influenza, HIV eller herpes simplex virus
Bakterielle infektioner fører til toksiner i væv eller blodstrømmen (sepsis)
Betingelserne for rhabdomyolyse grund KAATSU ville være ekstrem og ekstremt sjældne og sandsynligvis omfatte flere andre forhold, der kan forårsage rhabdomyolyse.
I en landsdækkende undersøgelse af KAATSUudøvere foretaget i Japan,forekom rhabdomyolyse én gang blandt de 12.642 respondenter. Vi ved ikke, hvad omstændighederne var, men det er sandsynligt, at flere af de faktorer, der kan forårsage rhabdomyolyse fandt sted på samme tid i den pågældende patient. Men hvis KAATSU protokoller overholdes, mener vi ikke rhabdomyolyse kan forekomme. Hvis blodgennemstrømningen er helt okkluderet i en længere tidsperiode ledsaget af næsten maksimal excentrisk arbejde, kan dette medføre rivning af muskelfibermembraner og hvis nok muskelfibre er overrevet, kan rhabdomyolyse forekomme.

Hvem bruger KAATSU?
KAATSU er sikkert og effektivt anvendt af atleter og ikke-atleter i alle aldre, evner og baggrund i Asien, Europa og Amerika for at få muskelstyrke, bevægelsesradius og øge sportspræstationer. KAATSU anvendes af japanske, kinesiske og amerikanske OL-guldvinderne og verdensmestre, professionelle atleter, college studerende-atleter, high school atleter, militært personel og enkeltpersoner fra alle samfundslag på mellem 4 og 104 år. Hvis jeg besvimer let, kan jeg så træne KAATSU?
Ja, hvis du besvimer let kan du træne KAATSU på ben først før du prøver KAATSU arme. Hvis første gang du prøver KAATSU og du føler dig ør,så lad straks din KAATSU instruktør det vide. Instruktøren vil så vælge et lavere tryk eller en mere gradvis indførelse af pres. Betyder KAATSU betyder noget?
KAATSU betyder "yderligere pres" på japansk. Dens japanske kanji tegn ser sådan ud: 加 圧.
Hvor længe har KAATSU været kendt?
KAATSU blev opfundet i Japan i 1966 og perfektioneret af 1973 af Dr. Yoshiaki Sato.
Er KAATSU patenteret?
KAATSU udstyr og protokoller er beskyttet af 47 patenter.
Hvad er den mest udbredte misforståelse om KAATSU?
Sandsynligvis den er den mest udbredte misforståelse (og potentielt risikable) at folk tror at KAATSU er det samme som okklusionstræning. Faktisk er det sådan at på grund af hvordan KAATSU modificerer cirkulation reducerer KAATSU faktisk risikoen for dybe venøs blodpropper hvor okklusionstræning øger risikoen.
MISFORSTÅELSE 1:
KAATSU Air Bands er årepresser der afbryder blodforsyningen.
Se forskellen mellem KAATSU og okklusion.

MISFORSTÅELSE 2:
KAATSU Air Bands vil forårsage et hjerteanfald.
KAATSU lægger meget lidt ekstra pres på hjertet. Faktisk anvendes KAATSU til hjerterehabilitering i Japan.

MISFORSTÅELSE 3:
KAATSU tryk kan ikke gå over din systoliske (eller diastolisk) tryk.
Trykket i KAATSU bæltet er kun løst relateret til blodtrykket. Trykket i KAATSU bæltet justeres således, at muskelkontraktion overvinder den venøse hindring.

MISFORSTÅELSE 4:
KAATSU Air Pressure Belts er farlige og bør ikke anvendes.
Over 600.000 daglige KAATSU brugere i Japan og årtiers lange anvendelse og sikkerheds dokumentation beviser det modsatte.

MISFORSTÅELSE 5:
KAATSU Air Pressure Belts vil føre til lungeemboli eller blodpropper.
Hvis KAATSU ikke udføres ifølge standard KAATSU protokoller som defineret af opfinderen Dr. Sato, kan det være farligt. Hvis der ved en fejl okkluderes for blodgennemstrømningen i en betydelig tid kan blodpropper og lunge-emboli forekomme. Det er derfor det er vigtigt kun at udføre KAATSU med en certificeret instruktør der ved hvordan du udfører KAATSU sikkert og effektivt.

MISFORSTÅELSE 6:
Jeg har set KAATSU før på tv; de er bælter til at gøre dig slank.
KAATSU vil forbedre ens styrke og kondition. Afhængig af diæt og anden øvelse kan du meget vel blive slankere.

MISFORSTÅELSE 7:
Jeg kan nemt fremstille KAATSU bælter.
KAATSU bælter er patentbeskyttet og den interne konstruktion er meget specifik for at overholde de højeste sikkerhedsstandarder. Der er mange subtile funktioner, lært over 40 års anvendelse, som sikrer både sikker og effektiv KAATSU.

MISFORSTÅELSE 8:
KAATSU forårsagede død eller tilskadekomst en norsk ishockeyspiller.
Det privathospital der behandlede den norske ishockeyspiller brød alle de mest grundlæggende regler i KAATSU. De brugte ikke det rette udstyr. De okkluderede hans blodgennemstrømning. Han løftede tunge maksimale vægte. Han gjorde det i lang tid. Derfor fik han rhabdomyalisis som krævede renal dialyse for at redde ham. Han er ikke død og han har det fint.

Der er 2 grundlæggende basisøvelser for KAATSU:
Basisøvelse 1:
Basisøvelse 1 kalder vi for KAATSUopvarmning. KAATSU opvarmning er en praktisk form for blodgennemstrømning og moderationsaktivitet. Det kræver ingen fysisk bevægelse. Det kan udføres hvor som helst (f.eks på kontoret, i flysæder, sofaer derhjemme, skriveborde på skole) når som helst (f.eks før eller efter træning) på armene og separat på benene. Den fulde KAATSUopvarmning er fuldført inden for 3 minutter 20 sekunder, og kan gentages som ønsket. KAATSU opvarmning hjælper til at lindre stress og resulterer i forhøjet energi niveauer.
Basisøvelse 2 :
Basisøvelse 2 er en KAATSU 3-punktsøvelse. Den er en yderst effektiv form for blodgennemstrømningsmoderations øvelse for både arme og ben. Den kan udføres hvor som helst og når som helst. Den involverer 3 nemme øvelser hhv ”hand clenches” , ”bicep curls” og ”tricep extensions” for armene, og ”toe curls”, toe raises samt ”calf raises” for benene. Personer i alle aldre uanset træningstilstand kan nå til muskel udmattelse inden for få minutter uden brug af vægte.

Hvilken størrelse KAATSU bælter skal du bruge?
KAATSUbælter findes i 3 størrelser: Small, Medium og Large. Mål omkredsen af toppen af din arm (lige ved din armhule), og omkredsen af toppen af dit ben (lige ved siden af din lyske). Disse omkredse vil bestemme den passende størrelse til dit KAATSU Air Bands.
ARMS
Small: 18 ~ 28 cm
Medium: 28 ~ 38 cm
Large: 38 ~ 48 cm
BEN
Small: 40 ~ 50 cm
Medium: 50 ~ 60 cm
Large: 60 ~ 70 cm
Hvis du overskrider 48 cm i omkreds på dine overarme eller 70 cm i omkreds på dine lår, så skal bælte specialfremstilles.