Historie KAATSU

 • imagew1

  Kaatsu
     Master

 • imageb6

  Creative
  Training

 • imaget1

  Light
  WeightsHistorie KAATSU
Øjeblikket hvor "ah-ha" oplevelsen indtrådte.
I 1966 i en alder af 18, mens Yoshiaki Sato deltog i en buddhistisk ceremoni i sit hjemland Japan blev hans ben følelsesløs, mens han sad i den traditionelle japanske kropsholdning på gulvet.
Han kunne næsten ikke udholde smerten med benene bøjet under sig. Ud af desperation, begyndte han at massere sine lægge i et forsøg på at lindre ubehaget under den lange ceremoni. Han indså, at hans blodcirkulation blev blokeret i læggene, når han sad direkte på sine fødder. Det var Satos oprindelige KAATSU "ah-ha" øjeblik, hvor den oprindelige idé om blodgennemstrømnings-moderations-træning begyndte.
Hævelsen i hans lægge var magen til den han følte når han trænede vægte med benene. Det førte til et vigtigt spørgsmål og hypotse, "Jeg spekulerede på, om målrettet begrænsning af blodgennemstrømningen på kunstig vis kunne kopiere de fysiologiske betingelser for hård træning. Hvis dette var sandt, kunne der så realiseres fordele ved kun at løfte lette vægte i stedet for tunge vægte? "
Årelange Eksperimenter:
Over de næste 7 år eksperimenterede den unge mand fra Tokyo flittigt på sig selv ved at anvende forskellige cykelslanger, reb og bånd ved forskellige tryk på forskellige dele af hans krop. Han holdt metodisk styr på hvilken type bælter og pres som virkede og hvilke eksperimenter der ikke gjorde. Med mange års detaljeret "trial and error" udviklede Sato gradvist effektive protokoller til sikkert at begrænse blodgennemstrømning. Hans forskning på hans egen krop førte ham til at bestemme, hvilken længde og bredde af bælter der var ideelle ligesom den optimale grad af tryk samt steder på kroppen der var bedst egnet til KAATSU pres.

Bekræftelsens øjeblik.
I 1973 i en alder af 25 år udviklede Sato detaljerne i KAATSU sådan som det i dag praktiseres. Dengang på en skitur, brækkede han anklen og beskadigede sit ledbånd omkring sit knæ. Skaderne blev diagnosticeret og lægerne fortalte Sato, at det ville tage 6 måneder at helbrede.
Med en gibsskinne på rehabiliterede Sato sig selv ved anvendelse KAATSU bælter på hans øverste del af benet. Han lagde gentagne gange KAATSU pres på og af , mens han udførte isometriske øvelser i 30 sekunder ad gangen efterfulgt af et par sekunder uden pres i alt tre gange om dagen. Resultaterne af hans regime chokerede hans læge, da hans muskelmasse ikke forsvandt til trods for en gibsskinne og han var fuldt ud restitueret og helbredt inden for 8 uger.
Yderligere bekræftelse.
Rygtet om Satos uhørte restitution spredtes hurtigt lokalt. Efterspørgslen efter hans nye metode voksede hurtigt så Sato åbnede Sato Sports Plaza i Tokyo og gennemførte KAATSU Træning på lokale japanere i løbet af det næste årti. Mens han trænede i tusindvis af kunder med KAATSU lærte Sato også hvad der virkede bedst på folk i alle aldre og med forskellige former for lidelser i perioden mellem 1973 og 1982.
Patentering af processen
I 1994 ansøgte Sato om sine første patenter i Japan (patent nr 2670421), USA (patent nr 6.149.618), og Europa (Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien med 94206403,0), og han producerede og kommercialiserede de første KAATSU Training bælter. Han arbejdede med tilskadekomne professionelle golfspillere og japanske olympiske atleter efterhånden som hans ry voksede.

Indførelse af KAATSU Instructor Certification Program
I 1997 introducerede Sato et KAATSU instruktør-uddannelsesprogram, hvor hans definerede protokoller blev delt med trænere, undervisere, fysioterapeuter og læger i hele Japan. Over 3.000 KAATSU instruktører blev certificeret og hundredvis af mere erfarne KAATSU Special instruktører blev licenseret. Disse instruktører gennemførte titusinder af KAATSU sessioner årligt - sikkert og uden komplikationer.
Mediernes opmærksomhed og den offentlige accept voksede efter at KAATSU Training blev udnævnt som et af flere samarbejdsprojekter fra University of Tokyo Hospital Century Medical and Research Center. Sato begyndte også at tilbyde et ischemisk kredsløbssygdoms-fysiologi kursus på University of Tokyo Hospital og gennemførte et fælles udviklingsarbejde og forskningsprojekt med Japans bemandede rumstation og Space Systems Corporation.

KAATSU forskning.
I 1990'erne påbegyndte Sato en fælles forskning med professor Naokata Ishii fra Institut for Life Sciences, Graduate School of Arts and Sciences, på The University of Tokyo. Andre forskere i Japan begyndte at forske i fordelene ved KAATSU og forskellige forskningsresultater blev offentliggjort i peer review publikationer.

Indførelse af KAATSU Master
Den anden generation af KAATSU udstyr blev lanceret i 2004 med indførelsen af den originale KAATSU Master og KAATSU Air Bands.KAATSU Master'en kvantificerede og overvågede præcist det tryk, der påføres brugernes ben og arme. Salget steg i Japan efterhånden som professionelle atleter og berømtheder begyndte at anvende KAATSU. Et stigende antal forskningsresultater blev offentliggjort i videnskabelige tidsskrifter i USA og Europa.

Indførelse af KAATSU Master Mini
I 2006 Sato afsluttet udformningen af en mindre, transportabel, programmerbar KAATSU-enhed kaldet KAATSU Master Mini. Sato udviklede også andre applikationer til KAATSU brugere som KAATSU for hastighed og udholdenhed samt KAATSU for skønhed og stress relief. Han designede også en KAATSU stol.

KAATSU Internationalisering
I 2009 underskrev Dr. Sato en fælles aftale om udvikling KAATSU på Kinas Jilin Universitet og National Research Institut for Idræt i Kina. I 2014 er et center for KAATSUforskning blevet etableret ved Harvard Medical School i Boston, Massachusetts. Dr. Sato begyndte udvidelse til markederne i Nord- og Sydamerika, Europa og Mellemøsten, mens KAATSU Japan forblev fokuseret på at indføre KAATSU til Kina, Rusland, Korea og Indonesien.
KAATSU Products
På det 10. årlige KAATSU International Symposium i Tokyo i 2014, annoncerede Dr. Sato lanceringen af den nye KAATSU Master og KAATSU Nano med touch screen og data mining kapaciteter sammen med KAATSU Aqua og et online KAATSU certificeringsprogram på engelsk. Udrulningen af de nye produkter begyndte i januar 2015.
I 2013 begyndte Dr.Sato at designe og teste KAATSU Aqua i det sydlige Californien med amerikanske svømmere og vandpolo spillere. Efter en vellykket test i det sydlige Californien og Boston med high school-spillere og voksne fitness svømmere samt på Harvard University med kollegiale svømmere blev det endelige design og protokoller fremstillet. KAATSU Aqua blev lanceret på FINA verden Aquatics konvention i Qatar 2014. KAATSU fremtid.
Fremtidige anvendelser af KAATSU undersøges i øjeblikket i de militære, medicinske, sportspræstations- og wellness markeder i USA, Asien, Sydamerika, Europa og Mellemøsten.